2019-06-13

Bors 2019

  Ez csak egy gyorsbejegyzés a múlt vasárnapi Bors Kupáról, amit a Hejő Törzs Egyesület szervezett egy Miskolc melletti tanyán. Az edzésnaplóba már bekerültek a részletek, de kell még 1-2 nap, amíg ide is átvezetem a verseny során lejegyzett adatokat.  

A helyszín [1]

   Számos gyalogos és lovas versenyszámban lehetett indulni: fegyveres futás (3,2 km), szablyavívás;  csatakereszt dobás, íjászat, botbirkózás; lovasíjászat, -birkózás stb. Csak szablyavívásban indultam, összesen nyolc versenyző nevezett, két csoportban vívtunk (2 x 4 fő), innen 4 fő jutott tovább. Sikerült újrázni (2017-ben már megnyertem a szablyavívást).



  Hamarosan folytatom....

A hangulat [2]

Summary:
  A short post about the Bors Cup organized by a local baranta group. I have participated only in the sabre fencing part of this competition. (Baranta is basically a modern reconstruction of old Hungarian martial skills, ranging from fencing to archery, spear throwing etc.)
_______________________________________________________
  1. Az első és az utolsó kép egy YT-videóból lett kivágva (2017-es Bors Kupa).
  2. Egészen furcsa hangulata van helynek: a távolban az avasi lakótelep (XX. sz.), nem messze robog el az IC (XXI. sz.), közben pedig a Hun-tanyán lovak, jurták, hagyományőrző ruhában vágtázó lovasok (XI-??. sz.)

No comments:

Post a Comment