2019-09-26

Übernehéz

 Valamikor réges-régen – egész konkrétan 2017 novemberében – a szupernehéz kínai szálfegyverekről társalogtunk a topikban. [1] Akkor írtam: „Amikor meglátok egy ilyen adatot (60 kg bármi, legyen az kard, balta, alabárd stb.), akkor azonnal szkeptikus üzemmódba kapcsolok.” Két évvel ezelőtt ez inkább csak megérzés volt, de a napokban láttam egy kiváló videót, ami elég látványosan igazolja a fenti sejtést.

 Van egy amerikai kardkészítő, aki viccből legyártja a különböző videojátékok, képregények gigantikus méretű kardjait. Egy ottani erősember kezébe adtak egy ilyen – 120 font (54,4 kg) tömegű – fantáziakardot, és megnézték, hogy miként tudja használni ezt az übernehéz eszközt. Mellesleg az amerikai erősember (Robert Oberst) adai is elég impozánsak: 201 cm magas, 186 kg, tehát nem éppen egy átlagemberről van szó.

Az ottani „Toldi” és az überkard

  A kard megemelésével nem is voltak különösebb problémák.

Ez nem is nehéz!

  Aztán, amikor a kardot rendeltetésszerűen kell volna használni: rendesen megfogni a markolatát, suhintani vele egyet-kettőt legényesen, majd könnyed mozdulattal kettészelni egy arra tévedő, hétfejű sárkányt, na itt kissé megakadt a tudomány.

Srácok, kellene egy kis segítség...

Talán így menni fog...

 Most az erősember arra készül, hogy a hatalmas überkardjával megtámadjon egy arra kószáló sárkányt, akarom mondani egy kiszuperált fehér kocsit.

Lendül a nehéz kard: 
ki tudja, hol áll meg?!

   Szerintetek meddig vágott bele a kard? Félig átvágta a gépkocsit? Talán tovább??
  Akit érdekel, itt nézheti meg a folytatást (Giant Man with World’s Biggest Sword).

Summary:
  How easy can a really strong man handle a giant fantasy sword? BTW 54 kg.
  What damage could such a sword do to a car?
__________________________________________
  1. A konkrét hozzászólás.

No comments:

Post a Comment