2021-06-12

Pályázat

 A járvány miatt sok-sok hetet késett a tavalyi Istvánffy Gyula honismereti gyűjtőpályázat kiértékelése és eredményhirdetése. Végül most csütörtökön ez is megtörtént. A pályázaton Az ismeretlen Gerevich - a miskolci vívósport atyamestere c. dolgozattal indultam.


 Nagyon kellemes élmény volt az egész történet: az ötlet felbukkanása, az izgalmas kutatás, az írás és aztán maga az eredmény, főleg úgy, hogy először vettem részt egy ilyen pályázaton. A legizgalmasabb rész pedig a bírálatok megismerése volt.

 „Ez a pályamunka egy önálló kutatómunka eredményeként létrejött kiforrott, hiánypótló írásmű. Hivatkozásai pontosak, talán csak egy-két fotó forrásának feltüntetése hiányzik. Kiérlelt, publikálásra alkalmas munka.” 
(B. M., néprajzkutató)

 „Tartalmi érdemein túl elismerésre méltó, hogy a szerző primer forrásokkal dolgozott, választékos nyelvezete, tagoltsága élvezetes olvasmánnyá teszi a művet, amely csak elenyésző stilisztikai és helyesírási hibát tartalmazott. [...] Véleményem szerint a pályamunka kiváló, hiánypótló munka [...], egyben biztatom a szerzőt arra, hogy hasonló színvonalon folytassa sporttörténeti kutatásait.” 
(N. A., történész, muzeológus)

 

No comments:

Post a Comment