2019-01-26

Ajándék

  A hét kellemes meglepetése.

 Megérkezett az a két vívószablya, amit az egyetemi könyvtár kapott ajándékként az Országos Baranta Szövetségtől (OBSZ). Hálás köszönet érte! Külön köszönet jár a szablyák készítőjének, Kerstner Róbertnek, az ő segítsége nélkül ez nem történhetett volna meg.

 Eddig is ilyen kardokat használtunk, de így most már mindenkinek jut vívóeszköz. A közös edzéseken nem kell majd arra várni, hogy sorra kerüljön az ember, a szabadvívással  párhuzamosan mehetnek a páros gyakorlatok, vagy a technikák önálló csiszolása.


Rakamazi turul [1]

  Később lesz majd egy külön bejegyzés az új vívószablyákról (BSZ-5). Pont ilyenekkel vívtunk a tavalyi Zrínyi Kupán. A bejegyzésben röviden összefoglalom a kardokkal kapcsolatos érdekességeket, tapasztalatokat. Természetesen a héten már ki is próbáltuk az új polifoamos szablyáinkat.

  Jó kis edzés volt!

Summary:
  Recently our fencing group has received a generous gift (two padded training sabres) from the Hungarian Baranta Association (a part of their official logo is shown in the picture). This is basically a thank-you-post for that gift.
________________________________________
  1. Ez a turul szerepel az OBSZ logóján. Az itteni kép a wikis Commons képtárából származó ábrázolás felhasználásával készült (Rakamaz város címere).

No comments:

Post a Comment